ULUTEK Öğretmen Akademisi ilk mezunlarını verdi

  • <%=haberItem.BASLIK %>
3 Ocak 2017 Salı

ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bilim Okulu Maker Atölyesi işbirliği ile gerçekleştirilen ULUTEK Öğretmen Akademisi programının ilki 2016’nın son mesai gününde tamamlandı. Bursa’nın 17 ilçesinden birçok farklı okuldan ve farklı branşlardan 150 öğretmen 2 hafta boyunca ULUTEK Öğretmen Akademisi programına katılarak ARGE kültürü, proje geliştirme, TÜBİTAK Projesi hazırlama alanlarında eğitimler aldılar ve teknoloji firmalarını yerinde ziyaret ederek bilgi sahibi oldular. Programa katılan öğretmenler eğitimler yanında, kodlama, 3 boyutlu (3D) tasarım, arduino, raspberry pi ve maker atölyesinde çeşitli uygulamalar gerçekleştirdiler. 

Ulutek’te 30 Aralık 2016 günü düzenlenen sertifika törenine Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, ULUTEK Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kanık, projeye destek veren Ermetal Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Gülener, Karacabey Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Vural da katıldılar.

Törende konuşan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, teknoloji üretmenin önemine değinerek, öğrencilere üretme kültürünün aşılanmasında en büyük görevin öğretmenlere düştüğünü belirtiler. Ulutek Genel Müdürü Prof Dr. Mehmet Kanık da, 2016 yılında Ulutek’i Bursa kamuoyunun daha yakından tanıması ve sosyal sorumluluk adına önce çocuklarımız için Bursa’da ilk defa geniş kapsamlı maker programları düzenlediklerine; daha sonra da onları yetiştiren öğretmenlerimizi unutmayarak bu programı gerçekleştirdiklerine değinerek; bu tür programları daha da geliştirerek devam ettirmeyi hedeflediklerini vurguladılar. Yapılan konuşmaların ardından programa katılarak devam sağlayan öğretmelere sertifikaları takdim edildi.