FİRMALAR TEKNOPARK TEŞVİKLERİ VERGİ UYGULAMALARI HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

  • <%=haberItem.BASLIK %>
5 Kasım 2021 Cuma

ULUTEK Teknopark tarafından düzenlenen webinarda, Teknopark faaliyetlerinin uygulanmasındaki mali etkiler ve değişikliklere dikkat çekildi. 

ULUTEK Teknopark’ta gerçekleştirilen Teknopark Teşvikleri Vergi Uygulamaları başlıklı çevrimiçi etkinlikte firmalar, Teknoloji Geliştirme Bölgelerine verilen teşvikler ve destekler hakkında bilgilendirildi. Etkinlikte moderatörlük yapan Sistem Global Danışmanlık Kıdemli Vergi ve Finansal Yönetim Danışmanı Murat Sercan Karslıoğlu, son yasal değişiklikler çerçevesinde Teknoparklardaki Ar-Ge, yazılım ve tasarım faaliyetlerine getirilen vergisel teşvikler hakkında bilgilendirme yaptı.

“BÜTÜN PROJELER, BELGEYE BAĞLANMAK ZORUNDA” 
Teknoloji Geliştirme Bölgelerinde yer alan firmaların kullanımına uygun iki belge olduğunu söyleyen Murat Karslıoğlu, “Teknoparklardaki kazanç istisnasından yararlanmak isteyen yazılım firmaları, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın internet sitesinden başvuru yaparak Telif Hakkı Tescil Belgesi’ni edinmelidir. Yazılım firmalarının haricinde bir gayri maddi hak ortaya çıkarıyorsanız, yönetici şirket aracılığıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan Proje Bitirme Belgesi’ne başvurmalısınız. Bu belgeleri almadan kazanç istisnası uygulaması yapmamalısınız. Bütün projelerin belgelere bağlanması büyük önem taşımaktadır dedi.