KUZEY REN-VESTFALYA'DAKİ YATIRIM FIRSATLARI DEĞERLENDİRİLDİ

  • <%=haberItem.BASLIK %>
29 Mart 2024 Cuma

ULUTEK Teknopark, NRW.Global Business Türkiye işbirliğiyle gerçekleşen çevrimiçi toplantı ile NRW.Global Business Türkiye Temsilcilik Müdürü Dr. Adem Akkaya ve Yatırımcı İlişkileri Yöneticisi Akın Okumuş girişimcilere dışa açılma ve Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletininin teknoloji şirketlerine sunduğu fırsatlar konusunda bilgilendirmelerde bulunuldu.


ALMANYA’DA ŞİRKET KURMAK İSTEYEN GİRİŞİMCİLERE BİLGİLENDİRMELER YAPILDI
Etkinlikte yeni pazarlara açılmak isteyen ve teknopark bünyesinde bulunan girişimcilere bilgilendirmelerde bulunan NRW.Global Business Türkiye Temsilcilik Müdürü Dr. Adem Akkaya, "StartUp’lardan KOBİ'lere kadar, Kuzey Ren-Vestfalya ekonomisinin uluslararası pazarlara açılmasına destek olmak için çalışıyoruz." diyerek, eyaletin dış ticaret ve yatırım aşamalarındaki desteklerine vurgu yaptı. Ayrıca, iş ortaklarıyla birlikte şirketlerin ihtiyaçlarına göre özel olarak hazırlanmış dış ticaret tedbirleri geliştirdiklerini katılımcılarla paylaştı. Konuşmasında Kuzey Ren-Vestfalya'nın dijitalleşme ve inovasyon ihtiyacına da değinen Dr. Akkaya, "Sanayi merkezi Duisburg ve Ruhr metropolünün yer aldığı Kuzey Ren-Vestfalya, Avrupa’nın en güçlü sanayi bölgesidir." ifadeleriyle girişimciler için eyaletin endüstriyel potansiyeline dikkat çekti.
Türk firmaların Kuzey Ren-Vestfalya’da yatırım amaçları, destekler ve teşvikler konularına değinen NRW.Global Business Türkiye Yatırımcı İlişkileri Yöneticisi Akın Okumuş ise, “Pazar ortasında olmak ve müşteri ihtiyacını anında ve doğrudan karşılamak, ticari riskleri dağıtma, finansman kaynaklarına yakınlık, Alman firması olarak dünya pazarlarına ürün satmak, hammadde ve üretim malı tedariğinde avantaj ile satın alma ve birleşme fırsatları konuları yatırımcılar için önemli. Bu doğrultuda destek ve teşvik mekanizmaları ile girişimcilerimiz Avrupa pazarında yer edinebilir.” ifadelerini kullandı.