START-UP VE KOBİ'LER KALİTE STANDARTLARI İLE FARK OLUŞTURABİLİR

  • <%=haberItem.BASLIK %>
7 Temmuz 2022 Perşembe

ULUTEK Teknopark firmalarına kalite standartları ile ilgili bilgilendirme yapıldı. BİSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Kılınç, standartların yakalanmasıyla başarının sürdürülebilir kılınabileceğini söyledi.

ULUTEK Teknopark, firmalarına yönelik bilgilendirme toplantılarına devam ediyor. Start-Up ve KOBİ’ler için yönetişimin önemiyle ilgili bilgilendirme yapan Bilişim Sektörü İş Adamları ve Profesyonelleri Derneği (BİSİAD) Yönetim Kurulu Üyesi ve CFE Certification Kurucusu Ömer Kılınç, ‘Yönetişimin faydaları, neden ihtiyaç duyulur? Start-Up ve KOBİ’lerde yönetişim nasıl sağlanır? Yeni pazarlara giriş ve yeni müşteri edinimine katkıları nelerdir?’ başlıkları altında önemli notlar paylaştı.

‘SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK OLMALI’
Kaliteyi; müşteri isteklerini öncesinde tahmin ederek beklentileri karşılamak ve ötesine geçmek, ürünün doğal yaşamı boyunca müşteriyi memnun etmek şeklinde tanımlayan BİSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve CFE Certication Kurucusu Ömer Kılınç, “Kalite maliyetleri; olabilecek hatalara engel olmak amacıyla yürütülen faaliyetler, planlı kalite muayeneleri ve ürünün üretimi esnasında veya müşteriye teslimden sonra görülen hataların sonucunda meydana gelir. Kalite maliyeti içinde önleme maliyeti, ölçme ve değerlendirme maliyetleri, başarısızlık maliyetleri ve hatalı mal maliyetleri vardır. Dolayısıyla kalitenin bir standardizasyon ve sürdürülebilirlik içinde olması gerekir” diye konuştu.

VERİMLİLİĞİ DE ARTIRIYOR
Standartların da bilgi, yenilikçiliği harekete geçirecek, verimi artıracak güçlü araçlar olarak değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Kılınç, “Kurumların daha başarılı, bireylerin gündelik yaşamını daha kolay, daha güvenli ve daha sağlıklı olmasını sağlamak için standartlara ihtiyaç duyarız. Standart, çeşitli alanlarda karşımıza çıkar. Bir ürün tipi gibi özel ya da yönetim uygulamaları gibi genel kapsamlı olabilirler. ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, çok daha kapsayıcıdır. Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, IT Servis Yönetimi, İş Sürekliliği Yönetim Sistemi, Kişisel Veri Yönetim Sistemi, Yazılım Kalite Belgesi, kullanıma hazır yazılım ürünlerinin kalite gereksinimleri, SPICE belgesi ve yazılım yaşam döngüsü gibi standartlar da bilişim sektöründe uygulanır ve kalitede devamlılığı sağlar. Bunları da iş süreçlerinde planlanan kalite hedeflerinin gerçekleştirilmesi noktasında sağlamak gerekmektedir” dedi.