KİTLE FONLAMASI İLE PROJESİ OLANA DESTEK

  • <%=haberItem.BASLIK %>
28 Haziran 2022 Salı

ULUTEK Teknopark firmalarına kitlesel fonlamayla yatırım riskinin azaltılması hakkında önemli bilgiler aktarıldı.

ULUTEK Teknopark’ta Fongogo iş birliğiyle gerçekleştirilen ‘Kitle Fonlaması ve Yeni Nesil Finansman’ başlıklı çevrimiçi eğitimde Yatırım Uzmanı Oktay Azbazdar ve Proje Koordinatörü Zülfü Cem Ateş, kitle fonlamalarının faydaları ve amaçları hakkında bilgiler paylaştı.

‘ÖDÜL BAZLI FONLARIMIZ MEVCUT’
Kısa sürede büyük ilgi gören kitle fonlamasının yatırımcılara katkı sağladığını vurgulayan Proje Koordinatörü Zülfü Cem Ateş, “Kitlesel fonların farklı formatları var. Bağış, ödül, borç veya paya dayalı 4 temel yöntem ile yapılan kitlesel fonlama, henüz ülkemiz için yabancı bir kavram olarak görülse de yapılan araştırmalara göre kısa zamanda büyük ilgi gördü. Bağış tarafı, kâr amacı gütmeyen sadece kişisel çıkar beklemeden bağış yapılan bir fondur. Paya dayalı fonlama da şu anda popüler olan kitle formatıdır. Girişiminiz için gerekli fonları karşılıklı bir şekilde bulma yöntemidir. Fongogo platformumuzda ödül bazlı fonlarımız ve paya dayalı fonlarımız mevcut” diye konuştu.

‘YATIRIM RİSKİNİZİ AZALTABİLİRSİNİZ’
Kitle fonlamasından alınan geri bildirimlerin sonraki süreçte çok önemli olduğunu dile getiren Yatırım Uzmanı Oktay Azbazdar da “Kitle fonlamasının birçok faydası var. Geniş yatırımcı ağına ulaşabilirsiniz, yatırım sonrası süreç yönetimine büyük katkısı vardır. Kitlesel fonlama sayesinde kolay başvuru ve hızlı fonlama geri dönüşler alıp iş yükünüzü hafifletebilirsiniz. Son olarak kitleden geri bildirim alarak girişiminizi yönlendirebilirsiniz. Yatırımcı tarafında ise düşük miktarda yatırımlar yaparak çok sayıda girişime eş zamanlı yatırım yapma olanağı sunuyor ve bu sayede yatırım riskinin azaltılmasına katkıda bulunuyor” dedi.