ÖZDİLEK HOLDİNG, ÖZVERİ AR-GE MERKEZİ ULUTEK TEKNOLOJİ SAHNESİ'NDE

  • <%=haberItem.BASLIK %>
6 Mayıs 2022 Cuma

ULUTEK Teknopark Teknoloji Sahnesi etkinliğine konuk olan Özdilek Holding Özveri Ar-Ge Merkezi Yazılım Yöneticisi Nadir Kocakır,  arge merkezi olarak yürüttükleri projeler ve teknik alanları ile ilgili bilgiler paylaştı.

ULUTEK Teknopark’ın, iş birliği imkânları oluşturmak ve hedef pazarlarında yeni ufuklar açmak amacıyla hayata geçirilen Teknoloji Sahnesi etkinliğine Özdilek Holding, Özveri Ar-Ge Merkezi Yazılım Yöneticisi Nadir Kocakır konuk oldu. Kocakır, yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

ÖNCE ANALİZ ÇALIŞMASI YAPILIYOR
1971 yılında ‘Türkiye en iyilere layıktır’ mottosuyla yola çıkan Özdilek markasının bugün 7 şirket ve 8 bin çalışanla hizmet verdiğini kaydeden Özveri Ar-Ge merkezi Yazılım Yöneticisi Nadir Kocakır, “Holding bünyesinde; alışveriş merkezleri, hipermarketler, ev tekstili mağazaları, fabrikalar, oteller, iş merkezi ve besicilik alanlarında çalışmalar yürütülüyor. Haziran 2019’da hayata geçirilen Özveri Ar-Ge Merkezi’nde 25 kişilik bir ekiple bu alanlara yönelik faaliyetler yürütüyoruz. İhtiyaç duyulan bir projeye, öncelikle analiz çalışmasıyla başlıyoruz. Bu süreci tasarım, geliştirme, test etme, kurulum ve kurulum sonrası takip olarak düşünebiliriz. Projedeki bu aşamalar bir kısır döngü içinde kendini yeniler. Projelerimizi tek panelden yönetip takip ediyoruz” diye konuştu.

İHTİYACA YÖNELİK AR-GE
İhtiyaçların belirlenmesi sonrası yürüttükleri Ar-Ge çalışmalarıyla holding bünyesindeki markaların ihtiyaçlarını giderdiklerini de kaydeden Kocakır, “Corewish Shoppers Data yazılımını AVM ve oteller için geri dönüş sistemi olarak hayata geçirdik. AVM ve otellere yerleştirdiğimiz tabletler aracılığıyla müşteri memnuniyet anketleri yaparak sonuçları değerlendiriyoruz. Farm Track yazılımı ile besicilikle ilgili çok detaylı çalışmalar web ve mobil uygulamalar üzerinden takip edilebiliyor. Fun Station yazılımı ise Özdilek oyun alanları için oluşturulan bir yazılım. Bu yazılımla çeşitli kart, bilet yüklemeleri daha güvenli şekilde yapılabiliyor. Mobil uygulama entegrasyonu ile kart ve bilet kullanımını da ortadan kaldırabilmek mümkün” dedi. Kocakır, Kişisel Verileri Koruma Kanunu (KVKK) kapsamında verilerin nasıl anonimleştirildiği konusunda ise “Görüntü işleme ve yapay zekâ ile analiz sisteminde elde ettikleri; kişi sayma, yoğunluk tespiti, ısı haritaları ve yön tepkisi gibi analizlerde kişisel verileri değil, matematiksel değerleri kullanıyoruz. Böylece kişinin yüzünü değil, belirli bir sistemde geliştirilen matematiksel verileri kullanıyoruz. KVKK ile ilgili yaşanacak sorunları engellemiş oluyoruz” dedi.