'CESARET VARSA İNOVASYON DA VAR'

  • <%=haberItem.BASLIK %>
28 Nisan 2022 Perşembe

ULUTEK firmalarına pazarlamada yaratıcılığın nasıl geliştirileceği hakkında eğitim verildi. Eğitmen Berna Dalaman, pazarlamada cesaretin çok önemli olduğunu vurguladı.

ULUTEK Teknopark tarafından düzenlenen ‘İnovasyon ve Yaratıcılık’ konulu çevrimiçi etkinlikte yaratıcılığı geliştirecek yöntemleri anlatan Eğitmen Berna Dalaman, pazarlama yapmanın en önemli unsurlarından inovasyon ve yaratıcılığın gerçekleşmesi için cesarete ihtiyaç olduğunu ifade etti.

‘KATMA DEĞER OLUŞTURMALI’
Pazarlamada artık görselliğin daha çok dikkati çektiğini dile getiren Eğitmen Berna Dalaman, “Yenilikçilikte yapılan yenilik ve değişimlerin, katma değer yaratmış olması ve bu ürün veya hizmetin ticarileştirilebilmiş olması asıl konumuz. Katma değer oluşturmayan ve ticarileşmeyen buluşları yenilikçilik olarak kabul etmiyoruz. Yenilikçilik, sadece üretilen ürün ya da hizmetlerle sınırlı değildir. Bunları meydana getirmek için gerçekleştirilen tüm süreç ve faaliyetler için söz konusudur. Üründe herhangi bir değişim, yenilik olmasa bile bunu farklı şekilde pazarlamak bile yenilikçilik olarak düşünebiliriz. Firmalar rekabet ortamında ayakta kalabilmek için ihtiyaçlara farklı çözümler sunmak zorunda. En büyük pazarlama ve rekabet gücü, tasarım ve inovasyondan gelir. Çünkü buluşlar devri geçti. Artık görsellik, göze uyumluluk daha çok dikkati çekiyor” dedi.

‘RİSK ALMAYI BİLMELİ’
Çalışanların yaptıkları işe kendi yaratıcılıklarını kattığında o işi daha kısa sürede ve keyifli şekilde yaptıklarını da söyleyen Dalaman, “Farklı olmak, işe yarar şeyler bulmak, pratiklik yaratıcılık için çok eşsiz ve değerli bir yere sahiptir. Yaratıcılık, insanda var olan bir özellik değildir. Bu özellikleri sonradan kazanabiliriz. Kendine güvenerek, analitik düşünerek, korkusuz olarak, risk almayı bilerek yaratıcılığımızı ileri doğru yönlendirebiliriz. Yaratıcılığı iş alanında gösterme imkânı bulan çalışanlar, geleneksel yapıda çalışanlara oranla çalıştığı iş yerinde daha uzun süre çalıştıkları ve gerçekleştirdikleri işlerden mutlu olduklarını görüyoruz” şeklinde konuştu.