Buhar teknolojisine başvuran firmalar için kaynakların verimli kullanılmasına yönelik yerli yapay zekâ tabanlı yazılım geliştiren ULUTEK firması Bren İleri Teknoloji Enerji, çevre dostu üretime önemli katkılar sağlıyor.
ULUTEK Teknopark’ta faaliyet gösteren Bren İleri Teknoloji Enerji firması, yerli yazılım ve donanım sistemleriyle geliştirdiği Steam Technology Monitoring (Bren STM) ürünü ile özellikle buhar teknolojisi kullanan firmalarda enerji, bakım ve zaman konularında maksimum verim imkânı tanıyor.
ÜRETİMDE MAKSİMUM VERİMLİLİK SAĞLIYOR
Geliştirdikleri yapay zekâ tabanlı yazılım üzerinden firmalara uyarılar ve yönlendirmeler göndererek, enerji maliyetlerinde yüzde 15’e varan tasarruf sağladıklarını söyleyen Çınar Laloğlu, çalışmalarını BTSO Ekonomi’ye anlattı. Enerji verimliliğini ön planda tutarak ve maksimum verimliliği hedeflediklerini belirten Laloğlu, “Yazılım ve donanımı içerisinde barındıran sistemimiz, ulaşılması zor ve riskli alanlardaki ekipmanların arızalarını yöneterek, maddi kayıpların oluşmasını engelliyor. Nano jeneratör teknolojileriyle hayata geçirdiğimiz Bren STM; mekanik, elektronik ve yazılım ekiplerinin multidisipliner çalışması sonucunda doğdu. Bren STM ile yapay zekâ tabanlı, kendi enerjisini üretebilen, batarya değişimine ihtiyaç duymayan, kablosuz sensörler ve endüstriyel nesnelerin interneti teknolojisiyle takip ediyor ve her alanda tasarruf sağlıyoruz” dedi.
‘SEKTÖR, 5 YILDA YÜZDE 43 BÜYÜYECEK’
Endüstriyel IoT sektörünün hızla gelişme gösterdiğini de belirten Laloğlu, gelecek 5 yılda yüzde 43’lük büyüme kaydedileceğini kaydederek “12 aydan kısa sürede yatırım alan iş fikrimiz kapsamında ekibimiz büyüdü ve müşteri sayımız gün geçtikçe artıyor. Geleceğimizin daha temiz ve sürdürülebilir olması için kaynakların verimli kullanılmasına odaklanarak, yenilikçi teknolojiler ürünler üretmeye devam edeceğiz. Yerli yazılım ve donanım sistemlerimizin global ölçekte yer alması için Avrupa Birliği’nden aldığımız destekle Polonya’da ofis açtık. İlerleyen zamanlarda da Amerika, Rusya ve Avrupa’ya teknoloji ihraç etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.