ULUTEK'TE KİŞİSEL GELİŞİM EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

  • <%=haberItem.BASLIK %>
13 Ocak 2022 Perşembe

ULUTEK’te faaliyet gösteren firmalara yönelik düzenlenen webinarda katılımcılara, günlük hayatta karşılaşılan olumsuz durumlara iyimserlikle yaklaşmak için yapılması gerekenler anlatıldı. 

ULUTEK Teknopark’ta çevrimiçi ortamda gerçekleştirilen “İyimserliği Deneyimlemek” başlıklı webinarda, Hayatın Ritmi Kurucusu Erdem Ercan ve Hayatın Ritmi Eğitmeni Serhan Şençayır katılımcılara olumsuz durumlar içerisinde umut ve olasılıklar ile proaktif çözümler üretmenin püf noktalarını aktardı. 

“UMUT SEVİYENİZİ YÜKSELTİN”
Bireylerin karşılaştıkları olumsuz durumlarda öncelikle umut seviyelerini yükseltmeleri gerektiğini belirten Erdem Ercan, “Hayat karelerle doludur ve sürekli olarak baktığımız bu kareler üzerinden farklı çıkarımlar yaparız. Bu oluşumda fark ettiğimiz ilk şey; odağımız ve farkındalığımızdır. Çıkarımlarımız farklılıklarımızdır ve bunun doğrusu veya yanlışı yoktur. Karelerdeki seçimleriniz, duyumsamanızın ve düşüncelerinizin başladığı noktadır. Hayatın aydınlık ve karanlık noktalarında gerçekliği sunuş şekliniz, iyimserliği deneyimlemektir. Aynı şeylere bakıp farklı şeyler gördüğümüz gibi, aynı durumlara karşı farklı aksiyonlar da alabiliriz. Karşılaştığımız durumlarda olumlu bir yaklaşım sergilememiz iyimserliğimiz ile ilgilidir. İyimserlik; umut ve olasılıkların proaktif bakış açısıdır. Bir duruma, umut ve olasılıklardan yana inisiyatif alarak, olan gerçekliğiyle bilinçli şekilde yaklaşmaktır” dedi. 

“OLASILIKLARI DENEMEKTEN VAZGEÇMEYİN”
Günlük hayatta bireylerin, algılarını yansıtarak ve deneyimlerini uygulayarak adımlar attığını söyleyen Ercan, “Umut, içimizde yeşerttiğimiz şeydir. Umudunuzu güçlendirdikten sonra sorunlara ve durumlara karşı olasılıklar üretmeye başlayacaksınız. Atacağınız adımlar da bu paralelde güçlenecektir. Zor zamanlarımızda olasılık üretmekte zorlanabiliriz. Bu anlarda, umut katsayınızı yükseltmelisiniz. Önemli liderler, en zor zamanlarda umudu yeşertebilen insanlardır. Hayat, bizim başrolü olduğumuz ve bize dair bir şeydir. Olasılıkları denemekten vazgeçmemelisiniz. Kendinizin en iyisini oynamalı ve konuya ilişkin düşüncelerinizi kodlarınızla birlikte filtreleyerek dış etkenlerden sıyrılmalısınız” diye konuştu.