ULUTEK'TE BULUT TEKNOLOJİSİNİN FAYDALARI ANLATILDI

  • <%=haberItem.BASLIK %>
30 Aralık 2021 Perşembe

ULUTEK Teknopark’ta şirketlerde bulut teknolojilerin uygulanmasının verimlilik ve zaman açısından sağladığı avantajlar hakkında bilgi verildi.

ULUTEK Teknopark’ta gerçekleştirilen çevrimiçi webinarda katılımcı firma yetkililerine, tüm dünyada dijitalleşmenin hızlandığı günümüzde bulut teknolojilerinin ve otomatik olarak sürekli iyileştirme sağlayan ‘DevOPS’ işlemlerinin kurumlar açısından avantajları anlatıldı.

EKİPLERİN YÜZDE 99’U BAŞARISINA GÜVENİYOR
‘Modern Bulut Teknolojilerini Kullanarak DevOPS Süreçlerini Yönetme’ başlıklı çevrimiçi  webinarda ETOM Cloud CEO’su Mehmet Kesiktaş katılımcılara, şirketlerdeki gerçek bulut deneyimleri uygulamalarını anlattı. CI/CD üzerinde yazılım testleri gerçekleştirme ve devreye alma örneklerini aktaran ETOM Cloud Chief Technology Officer Tolga Kaprol da “2007 ve 2008 yılları arasında BT operasyonları ve yazılım geliştirme topluluklarının sektörde ölümcül derecede bir işlev bozukluğu olduğu düşünülerek, endişeler dile getirilmeye başlandı. Geliştirici ve operasyon ekipleri, aynı yönetimler altında ayrı performans göstergelerine bakılarak yönetilmekteydi. Bu nedenle uzun çalışma saatleri, başarısız yayınlar ve mutsuz müşteriler gibi olumsuz sonuçlar ortaya çıkıyordu. Atlassian’ın araştırmasına göre bugün DevOPS ekiplerinin yüzde 99’u yayına alınan kodların başarısına güveniyor” dedi.

DEVOPS’A NASIL GİRİŞ YAPILIR?
Günümüzde birçok şirketin hızla DevOPS sistemine entegre olmak için çabaladığını da söyleyen Kaprol, “DevOPS, bilişim sektöründe çok büyük bir kaldıraç görevi üstlenmekte. DevOPS; tasarım, geliştirme, test, yayınlama, yönetim ve bakım aşamalarıyla sürekli devam eden bir döngüdür. Geleneksel yazılım sistemlerine kıyasla daha güvenli olan DevOPS yöntemlerinde, yazılım geliştirirken testler, otomatik olarak gerçekleştirilmektedir. Bu sisteme giriş yapmak için şirket içinde bu sistemi iyi bir şekilde tanıtmalısınız. DevOPS stratejisi geliştirmeli ve konteyner teknolojilerini kullanmaya başlamalısınız. Altyapınızı CI/CD araçlarıyla uyumlu hâle getirmelisiniz. Test otomasyonu ve kalite geliştirme süreçlerinden sonra uygulama performans takibiyle yol haritanızı izleyebilirsiniz” diye konuştu.