OYUN SEKTÖRÜNDE YENİ ROTA BURSA

  • <%=haberItem.BASLIK %>
20 Aralık 2021 Pazartesi

ULUTEK firmalarından F13 Entertainment’in Kurucu Ortağı Sefa Ertunç, güçlü altyapısıyla öne çıkan Bursa’nın oyun sektörü için çok cazip bir lokasyon olduğunu söyledi. Ertunç, düşük bütçelerle büyük kârlar elde edilmesinin mümkün olduğunu da dile getirdi.

Türk oyun sektörü, rekor tutarlarda yatırım alarak küresel pazarda adından söz ettirmeye devam ediyor. Sektör hızla büyürken, oyun sektörünün Bursa’daki gelişiminin diğer illere kıyasla daha güçlü olması gerektiğini belirten F13 Entertainment Kurucu Ortağı Sefa Ertunç, bu doğrultuda atılması gereken adımları BTSO Ekonomi’ye anlattı.

3 KİŞİYLE BAŞLADILAR 11 KİŞİ OLDULAR

Dijital dönüşümün hızlanmasıyla birlikte yatırımcıların son dönemdeki gözdesi oyun sektörünün girişimci sayısı da giderek artıyor. Türkiye’de yeni yükselen oyun sektörünün büyüyerek uluslararası rekabet ortamına hazırlanması için yatırım ağının genişletilmesi gerektiğini belirten Sefa Ertunç, “Firma olarak, sektörümüzde önemli bir paya sahip olan mobil oyunlar üzerinde çalışıyoruz. Mobil Oyun Bootcamp mezunları olarak Doğukan Kürekci ve Sıtkıcan Ejder ile birlikte şirketimizi kurmaya karar verdiğimizde, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından oldukça değerli destekler aldık. ULUTEK’te firmamızı faaliyete geçirdikten sonra 11 kişilik ekibimiz ile mobil oyunlarımızı ulusal ve uluslararası pazara yönelik bir şekilde pazarlamaya başladık. Amacımız, oyun sektörünün hızla ilerlediği ülkemizde, bu rüzgâra yelken açarak ilerlemek” dedi.

UFAK BÜTÇELERLE BÜYÜK KÂRLAR MÜMKÜN

Mobil oyun sektörünün ufak bütçeler ile kârlı gelir modeli oluşturduğunu da söyleyen Ertunç, “Türkiye’de hızlı ve güçlü bir büyüme yakalayan oyun sektöründe, kentimizde rekabet edebileceğimiz oyun stüdyolarının sayısı maalesef yok denecek kadar az. Ülkemizde bu sektörün de ihracatının yapılabilmesi ve geniş alanlara yayılabilmesi adına çok fazla destek bulunuyor. Türkiye’nin 4’üncü büyük kenti ve yüksek ihracat rakamlarıyla ülke ekonomisine büyük katkılar sunan Bursa’nın, sektörde dünyaya örnek teşkil edecek nitelikte firmalara ev sahipliği yapması, uluslararası arenada ülkemizi önemli bir konuma getirecektir. Buna bağlı olarak, yatırımcıların oyun sektörüne diğer sektörlere yaklaştıkları gibi yaklaşmamasını talep ediyoruz. Genç nesli anlayacak bir düşünce yapısıyla orta noktada buluşulması sektörün gelişimi açısından büyük önem arz ediyor. Bu nedenle hedef kitlesinin akıllı telefonu olan herkes olduğu sektörümüzde, dünyanın en büyük pazarlarından biri olmak için önemli aşamalar kaydetmeliyiz” diye konuştu.