ULUSLARARASI PROJELERLE ÖNEMLİ İŞ BİRLİKLERİNE İMZA ATIN

  • <%=haberItem.BASLIK %>
20 Eylül 2021 Pazartesi

ULUTEK’teki yazılım ve elektronik sektöründe faaliyet gösteren firmalara uluslararası hibe programları konusunda webinar düzenlendi. Etkinlikte firmaların uluslararası projelerde yer alarak önemli iş birliklerine imza atabileceklerine vurgu yapıldı.

ULUTEK Teknopark ev sahipliğinde Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve Etkin Proje iş birliğiyle teknopark bünyesinde yer alan yazılım ve elektronik sektörlerinde faaliyet gösteren firmalar için ‘Yazılım ve Elektronik Sektörlerine Yönelik Uluslararası Hibe Programları’ online bilgilendirme toplantısı’ düzenlendi. 

‘KATMA DEĞER SAĞLAYABİLECEĞİNİZ PROJEDE YER ALMALISINIZ’
Kurumların uluslararası projelerde yer almasının avantajlarını paylaşan Avrupa Birliği Projeleri Uzmanı Gamze Mıhcı, “Avrupa Birliği ve diğer uluslararası programlar arasında yer almanız farklı kültürlerden farklı teknoloji alanında faaliyet gösteren güçlü firmalarla iş birliği yapmanıza olanak sağlar. Firma anlamında kapasitenizin artırılmasına, yetkinliklerinizin artmasına daha sürdürülebilir iş ortaklıklar kurmanıza olanak sağlar. Bununla birlikte farklı alanlarda uzmanlık gösteren firmalarla birlikteliğiniz size bilgi ve teknoloji transferleri yapmanıza imkan tanır. Tüm bunlarla birlikte içerisinde yer aldığımız projelere ve programlara göre kaynak bulabilmek, hibe alabilmek noktasında da bu projelerin büyük fayda sağladığını söyleyebiliriz. Öncelikli odak noktamız her zaman için proje olmalı. Katma değer sağlayabileceğiniz projelerde yer almaya çalışmamız gerekiyor” dedi.

PROJE HAZIRLIK SÜRECİNDE NELERE DİKKAT EDİLMELİ?
Programların ortak amaçları arasında Ar-Ge ve yenilik faaliyetlerine yönelik yatırımların artması, ticarileşebilir teknolojik bilginin üretilmesi, nitelikli işgücünün artırılması gibi hedefler olduğunu belirten Gamze Mıhcı proje hazırlık sürecinde katılımcıların nelere dikkat etmesi gerektiğini de paylaştı. Mıhcı, “Öncelikle fikrinizle alakalı daha önce uygulanmış olan bütün projeleri araştırmalısınız. Ortaklarınızla fikrinizi paylaşmadan önce mutlaka fikri mülkiyet haklarınız koruma altına alınmalı. İdeal proje hazırlama süreci yaklaşık 3-6 ay olmalı. Sonrasında proje dosyanızın hazırlanması ve nihai haline getirilmesi için yaklaşık 1 ay süreye ihtiyacınız var. Proje ekibiniz ve varsa aynı konuda çalışan ekipler proje önerisini başvuru öncesinde birkaç defa mutlaka okuyup eksikleri tamamlamalılar” diye konuştu.