ULUTEK BİLİŞİM KÜMELENMESİ BUTECH'TE GÜNDEM İHRACAT

  • <%=haberItem.BASLIK %>
19 Ağustos 2021 Perşembe

Ticaret Bakanlığı destekli Hizmet Sektörü Rekabet Gücünün Artırılması Projesi HİSER kapsamında hayata geçirilen ULUTEK Bilişim Kümelenmesi firmaları,  ULUTEK Teknopark yönetimi ile çalışmaları masaya yatırdı. 

ULUTEK Teknopark yürütücülüğünde, Ticaret Bakanlığı destekli HİSER projesi çerçevesinde hayata geçen ULUTEK Bilişim Kümelenmesi üyesi firmalar ULUTEK Teknopark’ta düzenlenen kahvaltı etkinliğinde bir araya gelerek çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu.

45 ÇEVRİMİÇİ SEMİNER DÜZENLENDİ
ULUTEK Bilişim Kümelenmesi bünyesinde Türkiye’nin birçok kentine ve dünyanın çeşitli bölgelerine ürün ve hizmet sunan Bursa’nın önde gelen yazılım firmalarının bulunduğunu ifade eden ULUTEK Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz, “Projemizin başlangıç aşamasında ihtiyaç analizi çalışması gerçekleştirerek bir yol haritası oluşturduk. Küme faaliyetleri kapsamında 4 eğitim düzenledik. Bunun yanında sizlerin talep ettiği konular hakkında Mart ayından bu yana 45 çevrimiçi seminer düzenledik. Gerçekten bu seminerlerde firmalar için faydalı olacak çok güzel konular işledik. Onun dışında yurtdışı faaliyeti olarak pandemi sebebiyle fiziki olarak gidememiş olsak da yine Mart ayından bu yana 8 yurtdışı B2B etkinliğine ortak olduk. Gerçekleştirdiğimiz etkinliklerin firmalarımıza önemli katkılarının olduğuna inanıyorum. Bu nedenle bizler de sizlerle fikir alışverişinde bulunarak firmalarınızın daha da büyümesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

‘BÖLGESEL REKABET GÜCÜMÜZ ARTACAK’
Projenin asıl amacının küme içerisinde yer alan firmaların ihracat faaliyetlerinin artırılmasını sağlamak olduğunu dile getiren Karagöz, “Proje içerisinde yer alan 32 firmamızın 17’si ihracat faaliyeti gerçekleştiriyor. Diğer 15 firmamızın ise henüz ihracat tecrübesi yok. Bu nedenle küme kapsamında eğitim ve teknik destek sağlanarak firmalarımızın ihracat konusunda bilgilendirmesi ve bu sayede ihracat yapan firmaların kapasitesinin yükseltilmesiyle bölgesel rekabet gücümüzün de artırılması sağlanacak. Gerçekleştirdiğimiz B2B etkinliklerinin bu amaca katkısı oldukça büyük. Çünkü bu etkinliklere katılan firmalarımız, kendilerini tanıtabildikleri ve iş birlikleri için yurtdışındaki firmalarla iletişime geçebildikleri bir alana sahip oluyorlar. Bunun yanında gerçekleştirdiğimiz eğitimlerin yanında birebir danışmanlıkların firmalarımız için daha verimli olacağına inanıyorum. Bunun için de gereken çalışmalarımızı tamamladık” diye konuştu.