DEVLET DESTEĞİ İÇİN GERÇEKÇİ BÜTÇE ŞART

  • <%=haberItem.BASLIK %>
24 Haziran 2021 Perşembe

ULUTEK Teknopark’ta yazılım ve bilişim sektörüne yönelik hizmet ihracatı teşvikleri ve ihracat fırsatları anlatıldı. Desteklerden yararlanmak için gerçekçi bütçeler oluşturulması gerektiği vurgulandı.

ULUTEK Teknopark online seminerlerine devam ediyor. ODS Consulting Group Yönetim Kurulu Başkanı Onur Seçkin, yazılım ve bilişim sektörünün küresel çapta hızla büyüdüğünün altını çizerek bütçe konusunda uyarılarda bulundu.

‘HEDEF PAZARLARI EKSİKSİZ İNCELEYİN’
ULUTEK Teknopark ev sahipliğinde Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa Uludağ Teknoloji Transfer Ofisi ve ODS Conculting Group iş birliğiyle gerçekleşen ‘Bilişim Sektörüne Yönelik Hizmet İhracatı Teşvikleri ve İhracat Fırsatları’ seminerinde bilgiler aktaran ODS Consulting Group Yönetim Kurulu Başkanı Onur Seçkin, bilişim sektörüne yönelik teşvikleri anlattı. Devlet kurumlarından hibe alabilmek için izlenmesi gereken yol haritasını paylaşan Onur Seçkin, “Daha önce hibe ve desteklerden yararlanan firmalarla iletişim kurmanız, destek sürecinde yardımcı olacaktır. Tespit ettiğiniz hibe ve destek programı ile ilgili bakanlık ya da kurum uzmanlarından görüş almalısınız. Sonrasında ise başvurduğunuz program için gerçekçi bir bütçe çalışması oluşturmalısınız. Program başvuru rehberini inceleyerek bütçeleme ilkeleri üzerine detaylı çalışın. İhracatın artırılması amacı doğrultusunda çeşitli hibe ve destekler veriliyor. Programa başvurmadan önce hedef aldığınız pazarlar için bilgi eksiklerini gidererek stratejinizi ona göre oluşturmalısınız” dedi. 

HİZMET İHRACATINA ÖNCÜLÜK YAPIYOR
Yazılım ve bilişimin genç ve dinamik bir sektör olduğunun da altını çizen Seçkin, “Eğitim ve yatırım için üstlenilen maliyetin çok üzerinde katma değer sağlayan sektör, ülke doğal kaynaklarını tüketmeden ve yerli sermaye kullanarak verimliliği de tesis etmektedir. Zaman ve mekan gözetmeksizin, hizmet ihracatına da öncülük yapılıyor. 2019 itibariyle 1.1 milyar doları aşan ihracat hacmi ve genç nüfusu ile Türkiye’de tüm sektörlere katkı sağlayan güçlü bir potansiyele de sahip. 2023 hedeflerine ulaşılması noktasında önemli yer tutan yazılım ve bilişim sektörüne yönelik hizmet ihracat kalemlerinin artırılması, ürün ve proje geliştirilmesi ile sektörün tanıtımına yönelik, yurt içinde ve yurt dışında kamu, özel sektör ve STK benzeri kurum ve kuruluşlar nezdinde girişimlerde bulunuluyor” diye konuştu.