İHRACAT REKORTMENİ, ULUTEK İLE SATIŞLARI KATLADI

  • <%=haberItem.BASLIK %>
30 Nisan 2021 Cuma

İhracat rekoru kıran Perla Fruit Gıda, ULUTEK Teknopark’ta kurduğu laboratuvar sayesinde Avrupa’daki marketlere satışlarını katladı.

ULUTEK Teknopark bölgesindeki firmaların iletişim ve etkileşimlerinin artırılmasının hedeflendiği “Teknoloji Sahnesi” buluşmalarının üçüncüsünde bölgede faaliyet gösteren Perla Fruit Gıda’nın faaliyetleri anlatıldı. Moderatörlüğünü yapan ULUTEK Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz, “Perla Fruit firmasının üniversite-sanayi işbirliğine yönelik örnek uygulamaları var. Bu uygulamaları ve projelerini dinleyerek, deneyimlerinden faydalanmak firmalarımız için çok değerli” dedi.

HEDEF, KATMA DEĞERLİ ÜRÜN
ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde faaliyet gösteren firmalarının Bursa siyah incirinde tüm zamanların ihracat rekorunu kırdığını vurgulayan Perla Fruit Gıda Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Hamdi Taner, Katma değerli ihracat hedefiyle yola çıktıklarını belirterek “Kiraz ve incir ana ürünümüz. Domates, nar, kestane ve Malatya kayısısı gibi birçok ürünü de ihraç ediyoruz. Şirketimiz kısa süre önce kurulmuş olmasına rağmen ekibimizin güçlü sektör tecrübesi, uzun yıllara dayanıyor. Bursa’da yaklaşık 7 bin metrekareye yakın bir alanda paketleme ve depolama alanları bulunan tesisimizde faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Güçlü müşteri ağımız ile  Global G.A.P, Grasp, Tesco Nurture, BRC, ISO 2200, Smeta, COVID 19 Safe Production gibi sertifikalarıyla, Avrupa’daki süpermarketlere direkt tedarik sağlıyoruz. Bu sertifikalarda eksik olduğu takdirde belli süpermarketlere ürün satmak imkansız” diye konuştu.

‘YENİ BAKIŞ AÇISI KAZANDIK’
ULUTEK’te bulunmanın Perla Fruit’e her konuda yeni bakış açısı kazandırdığını da belirten Hamdi Taner, “İhracat yapmak zor değil ama sürdürülebilir ihracat yapmak çok zor. Türkiye’nin ihracattaki en büyük sorunlarından biri gıda güvenliği ve Avrupa ülkeleri bu konudaki en hassas bölge konumunda yer alıyor. Bizim konsantrasyonumuz da Avrupa Birliği’nin istekleri. Gıda güvenliğini sağlamak için ULUTEK bünyesinde kurduğumuz laboratuvarımızda hızlı ve güvenilir analiz sonuçlarımız sayesinde Avrupa ülkelerindeki süpermarketlere satışlarımız arttı. İhracatımızın bu kadar artmasının en önemli sebebi, analizlerimizi kontrollü bir şekilde yapıp müşterilerimize sorunsuz ürün yollayabiliyor olmamız. Bunun yanı sıra Ar-Ge alanına da oldukça büyük bir bütçe ayırmayı düşünüyoruz. Hem bizim hem de sektörümüz için oldukça değerli 6 büyük projemiz var. Bu projeler ile bilim ve uygulamayı birleştirecek çalışmalar yapmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.