6. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Koordinasyon Toplantısı'na katıldık

  • <%=haberItem.BASLIK %>
15 Nisan 2019 Pazartesi

Sanayi Teknoloji Bakanlığı himayesinde, Samsun TEKNOPARK ev sahipliğinde "6. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Koordinasyon Toplantısı" gerçekleştirildi.

Ülke genelindeki Teknoparklardan yaklaşık 150 katılımcı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde Teknopark Genel Müdür düzeyinde ve uzmanların da katılım sağladığı etkinliğin ilk 2 gününde eğitim sunumları, Teknoparkların iyi uygulama örnekleri, yuvarlak masa toplantıları, 3.gününde ise sosyal gezi yapılmıştır.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın himayesinde Samsun Teknopark'ın ev sahipliğinde 11-13 Nisan 2019 tarihlerinde düzenlenen “6.Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Koordinasyon Toplantısı”na ULUTEK Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet KANIK, Kurumsal İlişkiler Sorumlusu Huri ELALMIŞ ve Muhasebe Personeli Handan CİVELEK katıldı.

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri 6. Koordinasyon Toplantısı'nın açılış konuşmasını Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü M. Bilal MACİT gerçekleştirdi. Açılış konuşmasının ardından protokol konuşmasını gerçekleştirmek üzere Samsun Teknopark Genel Müdürü Buğra ÇOLAK söz aldı. Konuşmaların ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Tübitak, Kosgeb ve Türk Patent ve Marka Kurumu uzmanları eğitim sunumlarını gerçekleştirdi. Toplantının ilk gününün sonunda ise; Samsun Teknopark ziyaret edildi ve Teknopark uzmanları bölgelerinde yer alan firmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.

Toplantının ikinci gününde eğitim sunumları devam ederken, farklı uzmanlık alanlarında Teknoloji Geliştirme Bölgeleri yetkilileri ve bakanlık uzmanları tarafından tecrübelerini paylaşmak üzere Teknoloji Transfer Ofisi, Kamu Destekleri, Uluslararasılaşma, Mali Uygulamalar ve Kuluçka konularında yuvarlak masa toplantıları organize edildi.

Konya Teknokent, Adnan Menderes Üniversitesi Teknokent, Ankara Üniversitesi Teknokent, Ostim Teknopark, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Teknokent, Erzurum Ata Teknokent, Ege Teknopark, Mersin Teknopark Müdür ve Müdür Yardımcıları tarafından teknoparklarında gerçekleştirdikleri örnek olabilecek iyi uygulamalar (Girişimilik faaliyetleri, İş ve meslek danışmanlığı hizmetleri, Firma başarı hikayelerinin anlatıldığı Teknokürsü uygulaması, Tematik alanda merkezlerin kurulması, Prototip Laboratuvarlarının kurulması, Uluslararası işbirlikleri, Küme faaliyetleri kapsamındaki çalışmalar ve sonuçları) anlatıldı.