AGİLE: DEĞİŞEN DÜNYADA BAŞARININ SIRRI

  • <%=haberItem.BASLIK %>
4 Nisan 2024 Perşembe

ULUTEK Teknopark tarafından düzenlenen çevrimiçi toplantıda, iş dünyasında çevikliğin ve inovasyonun önemi vurgulandı. Agile8 Danışmanlık Kurucu Ortağı ve Koç’u Günsu Albaş’ın konuk olduğu etkinlikte, büyük düşünerek küçük adımlarla ilerlemenin, başarılı bir çeviklik dönüşümünün anahtarı olduğunu paylaştı.


AGİLE YAKLAŞIMIYLA İŞ DÜNYASINDA DEĞİŞİM VE UYUM
Agile yaklaşımı, temel kavramları ve kültürü hakkında katılımcılara bilgilendirmelerde bulunan Agile8 Danışmanlık Kurucu Ortağı Günsu Albaş, "‘Agile’ dilimize çeviklik olarak çevrilse de bu anlam tam olarak yeterli kalmıyor. Bu yaklaşımın içerisine esneklik, uyum, hız ve adaptasyon kelimelerini katmak gerekiyor. Çünkü bu yaklaşım değer odaklı deneyim yaratımına olanak sağlayarak güven ortamı oluştururken, kendi kendini yönetebilen etkin takımlarla çözüm ve gelişim odaklı organizasyonların hızlı kararla aksiyon alıp yönetimi kolaylaştırmasını sağlıyor.”  dedi. Ayrıca Albaş, Agile dönüşüm danışmanlığının, iş süreçlerini yatay bir entegrasyonla esnek, hızlı ve müşteri odaklı bir yaklaşıma dönüştürdüğünü belirtti. Bu yaklaşımın şirketin tüm çalışanlarını sürece dahil ettiği için daha güçlü bir takım ve takım çalışması, sürekli gelişim ve değişim, hızla değişen iş dünyasına uyum sağladığını vurguladı.


ÇEVİKLİKTE START-UPLARIN ROLÜNE DEĞİNİLDİ
Konuşmasında "Büyük düşün küçük başla" prensibine vurgu yapan Albaş, Minimum Viable Product (MVP) yaklaşımına değinerek bu yöntemin ürün geliştirme sürecini parçalara ayırarak hem üretim anlamında hem de müşteriden gelen geri bildirimleri de dahil ettiği için daha tatmin edici sonuçlar doğurduğunu dile getirdi. Her kurumun kendi ihtiyaçlarına uygun bir Agile yaklaşımı geliştirmesi gerektiğini belirten Albaş, “Çevik bir organizasyon olmak için herkese uyan tek bir yaklaşım yok. Her kurum kendine özel dinamiklere ve kültüre sahip. Bir bütün olarak ürüne giden tasarım şeklinden müşteri ilişkilerine kadar bunun içerisinde değerlendirerek en doğru yaklaşımı bulmak önemli.  Özellikle Çevik bir startup olmak insan odaklı yatırımları gerektiren bir süreç. Yapılan eğitim ve alt yapı destekleri ile doğru zaman kullanımıyla üretkenlik artacaktır.” ifadelerini kullandı.