ULUTEK Teknopark'ta gerçekleşen çevrimiçi etkinlikte BUÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nalan Kuru, İş Yaşamında Duygusal Zekânın Desteklenmesi ve Duygu Koçluğu konularında bilgilendirme yaptı.
ULUTEK Teknopark bünyesinde gerçekleşen ve iş dünyasının çeşitli alanlarından temsilcilerinin bulunduğu etkinlikte, Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nalan Kuru tarafından duyguların yaşamdaki gücü, duygusal zekâ, duyguları işleyiş şekli başlıklarında bilgilendirme yapıldı. Katılımcılarla örnek senaryolar üzerinden duygu koçluğuna dayalı iletişim üzerine beyin fırtınası yapıldı.
‘EMPATİ YETENEĞİNİ GÜÇLENDİRMELİYİZ’
Duygusal zekâ ve duygu okuryazarlığı gibi kavramların iş ortamındaki önemine değinen Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nalan Kuru, “Hepimiz anlaşılmak isteriz. Özellikle iş ortamında birinin hissettiği duygu ne olursa olsun herkese bulaşır. Bu duyguları doğru şekilde yansıtabilmek ve karşımızdakini anlayabilmek için empati yeteneğimizi güçlendirmemiz gerekiyor. Empati kurabilen bir lider iş yerindeki ilişkileri kuvvetlendirir, güveni artırır ve işbirliğini teşvik eder. Bu da takımın verimliliğini artırabilir. Yapılan araştırmalara göre duygusal zekâsı gelişen ve bu yaklaşımda olan kurumlarda çalışan bireyler hem mevcut potansiyellerinin üstüne çıkıyor hem de kurum güveni ve aidiyet duygusu artıyor.” dedi.
DAHA ETKİLİ LİDER, DAHA MEMNUN BİREYLER…
Duygu koçluğunun yaşanılan farklı duyguların neden ortaya çıktığını ve bunlarla nasıl başa çıkacaklarını anlamaya yardımcı olduğunu da belirten Kuru, “Bu koçluk yaklaşımı özellikle iş ortamında çalışanların duygusal zekâlarını güçlendirmeyi ve duygusal farkındalıklarını artırmayı hedefleyen bir süreçtir. Koçluk sürecinde, bireyler duygularını tanıma, ifade etme, yönetme ve duygusal durumlarına uygun tepkiler verme konusunda desteklenir. Böylelikle ortaya daha sağlıklı ilişkiler kurabilen, daha etkili liderler ve daha memnun bireyler gelir.” ifadelerini kullandı.