OTOMOTİVDEKİ YENİLİKLER ULUTEK TEKNOLOJİ SAHNESİNDE

  • <%=haberItem.BASLIK %>
13 Kasım 2023 Pazartesi

Bünyesindeki 185 firmanın fark oluşturan çalışmalarıyla Türkiye’nin en önemli teknokentlerinden ULUTEK Teknopark, Teknoloji Sahnesi programında otomotiv sektöründeki son trendleri mercek altına aldı.

Valeo Türkiye Başkanı Tuna Arıncı’nın konuşmacı olduğu ULUTEK Teknoloji Sahnesi programında katılımcı firmalar otomotiv ve elektrifikasyonda son trendler, dünyanın elektrifikasyona ayak uydurması, yeni mobilite çözümleri gibi konularda bilgilendirildi. 

İŞ BİRLİKLERİNİ GELİŞTİRMENİN AVANTAJLARI ANLATILDI
Çevrimiçi gerçekleştirilen programın verimli sonuçları beraberinde getireceğini kaydeden ULUTEK Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz, “Teknoloji Sahnesi programı ile hem ULUTEK firmalarımızı tanıtıyor, hem de Bursa’nın değerli ve başarılı firmalarının yöneticilerini konuk ederek tecrübe paylaşımı gerçekleştiriyoruz. Bu programın amacı, olası işbirliklerini geliştirmek ve girişimci ekosistemine katkı sağlamak. Her birimizin sahip olduğu değerli deneyimler, birbirimize destek olma potansiyelimizi artırıyor. Teknoloji Sahnesi programında, işletmelerinizi daha geniş bir çerçevede tanıtarak bu potansiyeli en üst seviyeye çıkarmak istiyoruz.” sözlerini kullandı.

ARTIK ELEKTRİFİKASYONU KONUŞMAYACAĞIZ, KULLANACAĞIZ
Dünya genelinde enflasyon, kıtlık, enerji sıkıntıları ve iklim değişimi gibi konuların otomotiv sektörünü etkilediğini dile getiren Valeo Türkiye Başkanı Tuna Arıncı, “Değişen dünyada inanılmaz bir karbon salınımı var. Otomotiv pazarında devamlı Ar-Ge ve inovasyon yapmak gerekiyor. Hiç şüphe yok ki elektrifikasyondan kaçış yok. Dünyaya salınan karbonun yüzde 18’i araçlara ait ve bunun da yüzde 10’u otomobillerden kaynaklı. Esasında biz aracımızı kullandığımızda yüzde 10 karbonun dışarıya salınmasının sebebi oluyoruz. O zaman artık elektrifikasyonu sadece konuşacağız diye bir şey yok. Artık elektrifikasyonu kullanacağız. Ürettiğimiz araçların elektrikli olarak kullanılması gerek menzil, gerek çevre, gerekse ekonomi anlamında baktığımız zaman yine ön planda. Yapılan araştırmalarla 2050 yılında karbon salınımının yüzde yüz biteceği garanti edildi. 15 senelik ömür öngörülürse zaten 2035’te elektrikli araçlara geçilmesi zorunlu olacak.” Dedi.

ARAÇ İÇİ YAZILIM ÖZELLİKLERİNE DİKKAT ÇEKİLDİ
Günümüz otomobillerinde elektronik haberleşmenin büyük bir önem kazanmasına da değinen Arıncı, sektördeki üreticilerin üretim değişikliğine gideceklerini belirtti. Arıncı, “Bana göre 2025’e kadar en büyük çalışma, üreticilerin yazılım ve talep kontrolü gibi özelliklerle üretim değişikliklerine gitmesiyle olacak. Çoğu otomobil üreticisi daha fazla adette, daha sade ve iyi haberleşme yapan üretimlere geçmeye çalışıyor. Bir işe sıfırdan başlamadığınızda bir şeyleri değiştirmek zor ama önümüzdeki yıllarda sektörün bu açıdan gelişeceğini söyleyebiliriz.” şeklinde konuştu.