ENDÜSTRİDE YAPAY ZEKANIN ROLÜ ULUTEK TEKNOLOJİ SAHNESİNDE KONUŞULDU

  • <%=haberItem.BASLIK %>
24 Haziran 2022 Cuma

ULUTEK Teknoloji Sahnesi’nde endüstride yaşanan dijital dönüşümde yapay zekânın rolünün önümüzdeki dönemde daha da artacağı vurgulandı. 

ULUTEK Teknoloji Sahnesi’nde ‘Endüstrinin Dijital Dönüşümünde Yapay Zekânın Rolü’ mercek altına alındı. Yeditek Yeni Dijital Teknolojiler Dijital Dönüşüm Lideri Aziz Karaburun, yapay zekânın özellikle son yıllarda çok büyük ivmeyle gelişim gösterdiğini ve endüstri dünyasını da çok etkilediğinin atını çizdi.

‘DERİN ÖĞRENME, ÇOK İYİ BİR TEKNİK’
Yapay zekânın görevleri yerine getirmek için insan zekâsını taklit edip topladığı bilgilerle kendini geliştirebilen bir sistem olduğunu belirten Dijital Dönüşüm Lideri Aziz Karaburun, “Yapay zekâ, hayatımızın tüm alanlarına dâhil olabilecek noktada. Makinelere öğretmek için kural tabanlı bir algoritma yazmak yerine, artık onlara bazı örnekler göstererek kendilerinin otomatik ilişkileri anlayıp öğrenmelerini sağlayabiliyoruz ve buna makine öğrenmesi diyoruz. Derin öğrenme ise, makine öğrenmesinin daha kompleks durumların öğrenilebilmesi için bir alt kümesi için kullanılan bir terim. Derin öğrenme, birçok alanda çok iyi çalışan bir tekniktir. Tüm problemleri çözebilmesini beklemiyoruz ama daha iyi bir teknoloji çıkana kadar elimizdeki en iyi araçlardan biri olacak” dedi.

‘YÜZDE 100 KESİN SONUÇ BEKLEMEYİN’
Yapay zekânın her şeye uyan tek bir çözümü olmadığını ve saha tecrübesinin şart olduğunu da kaydeden Karaburun, “Yapay zekâ, tahminleme yapar ve yüzde 100 kesin sonuç beklenmez. Bu bakımdan yapay zekâyı kullanmadan önce iyi analiz yapılmalı. Verilecek cevaplar doğrultusunda endüstride yapay zekâyı kalite kontrol-sınıflandırma, iş güvenliği alanları yanı sıra reklam çalışmaları, dolandırıcılık tespiti ve fiyat tahminleme gibi alanlarda da kullanabiliriz” ifadelerini kullandı. Hem ULUTEK Teknopark bünyesindeki firmalarının çalışmalarını duyurmak, hem de firmaların kendilerini tanıtmaları için fırsat oluşturmak adına Teknoloji Sahnesi etkinliklerine devam ettiklerini belirten ULUTEK Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz de Karaburun’a sunumu için teşekkür etti.