ULUTEK'TE, YENİ İŞ MODELLERİ ANLATILDI

  • <%=haberItem.BASLIK %>
16 Aralık 2021 Perşembe

ULUTEK’te pandeminin etkisiyle dijitalleşen şirketler ve Start-Up’larda yaşanan değişiklikler ele alındı.

ULUTEK Teknopark’ta gerçekleştirilen ‘Kurumsal Şirketler ve Girişimler’ başlıklı webinarda, Dijital İnovasyon Danışmanı Semih Kumluk, katılımcılara hızla gelişen teknolojiler kapsamında değişen iş modelleri hakkında bilgi verdi.

DEĞİŞİM, KATLANARAK BÜYÜYECEK
Teknolojide yaşanan gelişmelerin katlanarak büyüyeceğine işaret eden Dijital İnovasyon Danışmanı Semih Kumluk, “Pandeminin etkisiyle bireysel ve toplumsal olarak dijital alana yönelmeyi hızlandırdık. Günümüzde, dünyayı değiştireceğine inanılan 8 önemli teknoloji arasında; 3 boyutlu yazıcılar, robotlar, drone’lar, sanal gerçeklik, yapay zekâ, nesnelerin interneti, blockchain ve artırılmış gerçeklik yer alıyor. Bu kapsamda dijital iş modelleri de hızlı bir şekilde artış göstermekte. Buna bağlı olarak teknolojik gelişmeler sonucu değişen modeller, yeni iş yapış şekillerini de ortaya çıkardı.  Teknoloji çok hızlı ilerlese de şirket büyümeleri lineer olarak büyümeye devam ediyor. Bu iki büyüme arasındaki boşluğu dolduran ise girişimciler ve Start-Up’lardır” diye konuştu. 

START-UP’LAR, DÜNYANIN EN BÜYÜKLERİ
Dünyanın en büyük firmalarının Start-Up’lar olduğunu da belirten Kumluk, “Start-Up’lar, teknolojik gelişmeler ve şirketler arasında büyümede oluşan boşluğu iyi değerlendirdikleri ve yönettikleri için hızlı ve güçlü büyümeler gerçekleştirebiliyor. Bu boşluğun artarak devam edeceği bilinciyle, girişimcilik konusunda adım atmanızın sizlere kârlı bir getirisi olacaktır. Start-Up’ınızın başarılı olmasını sağlayacak olan, günlük hayatta karşılaştığımız bir probleme en uygun çözümü üretmenizdir. Kurumsal firmalar; katı, güçlü ve esnek olmayan bir yapıya sahiptir. Girişimler ise esnek, dayanıklı ve yalındır. Start-Up’ların yenilikçi yaklaşımla problemleri yenilikçi çözümler üreterek, kriz ortamlarında avantajlıdır” ifadelerini kullandı.