Azerbaycan Sağlık Bakanlığı’nda Türk Yazılımı

  • <%=haberItem.BASLIK %>
23 Şubat 2020 Pazar

Kardeş ülke Azerbaycan’a yazılım ihracatı

ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde faaliyet gösteren Prestij Yazılım, kardeş ülke Azerbaycan’da Milli Sağlamlık Projesi’ne imza attı.

Türk mühendislerinin yazılımları sadece ülkemizde değil, yurtdışı pazarında da uygulamaya konuluyor. Kamuda, özel sektörde ve üniversitelerde elde ettiği 24 yıllık tecrübeyle Prestij Yazılım, ULUTEK AR-GE Projesi kapsamında üretilen web tabanlı Hastane Bilgi Yönetim Sistemi projesini, Azerbaycan Sosyal Güvenlik Kurumu (ITS) ile anlaşarak, ülke genelindeki 250’den fazla sağlık kuruluşunda uygulamaya başladı.

Prestij Yazılım’ın danışmanlığında ITS bünyesinde profesyonel IT ve yazılım ekibinin oluşturulmasıyla start alan süreçte, öncelikle Azerbaycan’ın ülke genelindeki sağlık kurumlarına Türk menşeli yazılımların kurulumu gerçekleştirildi. Projenin hayata geçirilmesi ile birlikte Milli Sağlık Sistemi (MSS) ile Azerbaycan ülke sağlık verisi, tek bir veri tabanı altında toplanması sağlanacak. Ayrıca elektronik randevu, elektronik sevk, elektronik reçete gibi altyapıların oluşturulması ve yaygınlaştırılması sağlanacak. Bu sayede bulaşıcı ve yaygın hastalıkların tespiti ile birlikte, hastaların bekleme süreleri, doktorların tanı koyma ve tedavi tamamlama süreçleri de önemli ölçüde kısalacak. Azerbaycan halkı ise kendi muayene bilgilerine, laboratuvar sonuçlarına, radyoloji raporlarına ve görüntülerine de web sitesi üzerinden hızlı bir şekilde erişim sağlayabilecekler.

 

Prestij Bilgi Sistemleri Yazılım AŞ Genel Müdürü Halil Uzun, alışılmış sistemlerin dışında uygulanabilir ve sürdürülebilir bir anlayışla kullanıcı dostu projeler ürettiklerini belirterek, “AR-GE’ye önem verdiğimiz gibi dünya çapındaki teknolojileri de takip ediyoruz. Azerbaycan, Sudan, Somali, Kazakistan ve Afganistan projelerinden edindiğimiz tecrübeleri kullanarak, ITS bünyesinde oluşturulan ekip yapılanması, merkezi sunucu sistemleri, Veri Tabanı Yönetim Sistemi, Yazılım Kodlarının geliştirilmesi ve sağlık politikalarının oluşturulması konularında Azerbaycan ülke projesine desteklerimizi en üst seviyede sürdürmekteyiz” dedi.