ULUTEK, BUÜ Prof. Dr. Fuat Sezgin 8. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günlerine katıldı

  • <%=haberItem.BASLIK %>
21 Mart 2019 Perşembe

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) tarafından bu yıl Prof. Dr. Fuat Sezgin adına 8. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri düzenlendi. İki gün devam eden etkinlikte çok sayıda bilim adamı ve akademisyen konuk edildi.

BUÜ tarafından her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri’nin 8.’si Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı etkinlikleri altında gerçekleştirilen programın açılış törenine Kırıkkale Üniversitesi Rektörü ve 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Türkiye Koordinatörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Türkiye'nin farklı üniversitelerinden akademisyenler, bilim insanları, öğrenciler ve Bursalılar katıldı.

Açılış töreninin ardından Bursa Uludağ Üniversitesi’nin düzenlediği Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı makale yarışmasında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. İlk gün programında son olarak ismi Prof. Dr. Fuat Sezgin Merkez Kütüphanesi yapılan kütüphanenin kurdele kesim töreni yapıldı. İlk gün düzenlenen 3 oturumlarda Prof. Dr. Fuat Sezgin’in Eserleri ve Bilim Dünyasına Katkıları Oturumuna; Prof. Dr. Mefail Hızlı, Prof. Dr. Mustafa Fayda, Prof. Dr. Mustafa Kaçar, Dr. Öğr. Üyesi Nazif Muhtaroğlu ve Bülent Alan konuşmacı olarak katıldı. Gıda Güvenliği Oturumunda ise; Prof. Dr. Uğur Bilgili, Prof. Dr. Utku Çopur, Prof. Dr. Türkkan Evrensel ve Lale Yıldız konuştu.

Etkinliğin ikinci gününde yapılan oturumlar ve konuşmacılar şu şekilde oldu; Geleceğin Mimari Oturumuna; Prof. Dr. Atilla Aydınlı, Prof. Dr. Hakan Urey, Prof. Dr. Tayfun Akın, Prof. Dr. Sezai Alagöz ve Doç. Dr. Avni Aksoy katıldı. Prof. Dr. Fuat Sezgin ve Bilim Tarihi Oturumuna; Prof. Dr. Muammer Demirel, Prof. Dr. Şafak Ural, Prof. Dr. Hüseyin Gazi Topdemir ve Prof. Dr. Abamüslim Akdemir katıldı. Yaşamın Her Alanında Teknoloji Oturumuna; Prof. Dr. İsmail Lazoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Fethi Mubin Ramazanoğlu ve Çağrı Çankaya katıldı. Uzay, Havacılık ve Savunma Sanayii Oturumuna; Prof. Dr. Sezai Elagöz, Prof. Dr. Kemal Fidanboylu, Doç. Dr. Lokman Kuzu, Doç. Dr. Güven Yücesan ve Dr. Mustafa Hatipoğlu katıldı.

Tüm katılımcılara oturumların sonunda teşekkür belgeleri ve plaketleri BUÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay tarafından takdim edildi.