ULUTEK, Bilim ve Teknoloji Fuarı'nda

  • <%=haberItem.BASLIK %>
15 Ekim 2018 Pazartesi

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Network Fuarcılık iş birliğiyle gerçekleştirilen “Bursa Bilim ve Teknoloji Fuarı – BİLTEK”, Merinos AKKM fuar alanında gerçekleştirildi. Bilişim odaklı firmaları Bursa’da bir araya getiren, “AR-GE” temalı fuar, 4 gün sürdü.

Bilişim ve teknoloji sektöründeki eğilimlerin yer aldığı, yazılım, donanım ve teknoloji kurumlarının yeni projelerini tanıtacakları fuarın açılışında konuşan Network Fuarcılık Genel Müdürü Hasan Eker, "Bilim ve Teknoloji Fuarı bu yıl yaptığımız beşinci fuarımız. Bursa, ticaret ve sanayi kenti. Biz kentin bilişim merkezi de olmasını istiyoruz. Burada ULUTEK ve çok değerli firmalar var. Firmaların Ar-Ge merkezleri var. Türkiye'de benzer fuarlar var ancak bilişim anlamında bir fuarı yok. Biz bu anlayışla yola çıktık." dedi.

Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Özsoy da dünyadaki ilk ticari fuarların MÖ 6 bin yılında Kayseri'de yapıldığına dair bilgisi olduğunu ifade ederek, "Fuarlar yaşayan birer kültürdür ve ülkenin gelişimi için de çok önemlidir" dedi.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ise 'AR - GE' konusunu öne çıkaran fuarın önemine işaret ederek, Bursa ve Türkiye'nin daha da gelişimi için hedeflere uygun altyapı oluşturmak gerektiğini anlattı.

Konuşmaların ardından Başkan Aktaş, fuara katılan firmaların stantlarını gezdi, çalışmalarla ilgili firma yetkililerinden bilgiler aldı.

4 gün süren fuarda ULUTEK Teknopark ve Ulutek’te faaliyet gösteren birçok yazılım firması stantlı olarak yer almıştır.

Ayrıca fuarın 2.günü Ulutek Genel Müdür Yardımcısı Hakan GEDİKLİ tarafından “Ulutek ve Teknoparklar” konulu bir sunum gerçekleştirilmiştir.