Prestij Yazılım Dijital Hastane Projesini Bursa'da Hayata Geçirdi.

  • <%=haberItem.BASLIK %>
7 Aralık 2017 Perşembe

Ulutek Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde faaliyet gösteren Prestij Yazılım ve Bilgi Sistemleri A.Ş. “Dijital Hastane” projesini Bursa’da Mudanya Devlet Hastanesi’nde uygulamaya başladı.


T.C. Sağlık Bakanlığı, Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü, Medipol Üniversitesi ve HIMSS (Sağlık Bilgi ve Yönetim Sistemleri Topluluğu) işbirliğinde yürütülen dijital hastane değerlendirme çalışmaları kapsamında Medipol Üniversitesi temsilcileri tarafından 01 Aralık 2017 tarihinde Bursa Mudanya Devlet Hastanesi'nin yerinde değerlendirme ziyareti gerçekleştirilmiştir.

Hastane, EMRAM (Elektronik Tıbbi Kayıt Adaptasyon Modeli) Seviye 6 kriterlerini karşıladığını pratikte başarılı bir şekilde göstermiş ve Seviye 6 hastanesi olarak tanınmaya hak kazanmıştır.

EMRAM ile hastanelerin dijital olma seviyeleri uluslararası düzeyde derecelendirilmektedir. Bu süreçte, sağlık kuruluşunun işleyişinde bilişim teknolojilerini kullanma seviyesi denetlenerek akredite edilir. HIMSS başvuruda bulunan hastanelerin dijital süreçlerini değerlendirmek ve seviyelerini belirlemek için dünyaca kabul edilen akreditasyon ve standart modeli olan EMRAM'ı kullanmaktadır. Bu model ile hastaneler 1 ile 7 arasında seviyelendirilerek dijital sürecini altıncı ve yedinci seviyeye kadar tamamlamış hastaneler belgelendirilmektedir. HIMSS EMRAM seviyelendirmesi ile hastanelerin sürekli gelişen sağlık bilişimi teknolojilerine uluslararası standartlarda uyum sağlamasını kolaylaştırmaktadır. 

Hastanelerimizde himss belgesi ile birlikte neler değişiyor?

Hekimlerimiz ve hemşirelerimiz hastalarına ait bilgilere zaman ve mekân kısıtlaması olmadan tablet üzerinden erişebiliyor. Bekleme ve yatış süreleri aza iniyor ve hastalara ayrılan vakit artıyor. Kâğıt ve röntgen filmi kullanımı azalmasından dolayı hastanelerde film ve kırtasiye maliyetleri asgari seviyeye düşüyor. Ayrıca radyolojik görüntüler CD ve dijital ortamlar üzerinden verileceği için çevre de korunmuş olacaktır.  Elektronik sağlık kayıtlarının güvenilir bir şekilde tutulması, saklanması ve rapor edilmesine imkân sağlanarak, hastaların tedavi süreçleri bir bütün olarak takip edilmekte, bu uygulama, teşhiste ve hasta işlemlerinde hız kazandıracak,  değerlendirmelerde doğruluk ve kaliteyi artırıyor.​