TEB, "Minik Maker'lar İş Başında" Projesi ile ULUTEK'te çocuklarla buluştu

  • <%=haberItem.BASLIK %>
21 Kasım 2017 Salı

Türk Ekonomi Bankası (TEB), “Minik Maker’ler İş Başında” projesiyle maker hareketini Anadolu’ya yayıyor. İki hafta boyunca 9 ilde 500’den fazla çocuğa maker eğitimi verilmesi hedeflenen proje kapsamında TEB, ULUTEK’te çocuklarla biraraya geldi.

Türk Ekonomi Bankası (TEB), geçen yıl İstanbul Haşim İşcan İlkokulu’nda kurduğu TEB İnovasyon Maker Atölyesi’nde çocukların inovasyon merakından ve potansiyelinden aldığı ilhamla, maker eğitimlerini Anadolu’ya yaymak üzere “Minik Maker’lar İş Başında” projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında ziyaret edilen Bursa’da eğitime 4 ayrı ilkokuldan 85 öğrenci katıldı. “3 boyutlu yazıcılar”, “Arduino”, “Kodlama” ve “Makey Makey” olmak üzere 4 ana başlıkta içi dolu ve geniş kapsamlı maker eğitimleri proje paydaşı Makers Türkiye eğitmenleri tarafından verildi.

“Bursalı öğrencilerimizi maker hareketiyle tanıştırdık”

“Bugünün Maker Çocukları, Yarının Büyük Girişimcileri!” sloganıyla hayata geçirdikleri proje kapsamında Bursa’da çocuklarla biraraya gelmekten mutluluk duyduklarını ifade eden TEB KOBİ Bankacılığı Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz, “Bursa’da 4 okuldan 85 çocuğumuzu ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi içerisinde yer alan TİM-TEB Girişim Evi’mizde ağırlayarak onlara maker eğitimleri verdik. Bu eğitimlerle çocuklarımızı teknolojiyle ‘kendin yap’ kültürünü buluşturan maker hareketiyle tanıştırıyoruz. Bugün maker atölyelerinde tanıştıkları yeniliklerin gelecekte başarılı girişim hikayelerinin ilk adımı olacağına inanıyor; çocuklarımızı inovasyon yolculuklarında her zaman destekliyoruz” dedi.

“Özellikle gençlerimizi inovasyona ve girişimciliğe teşvik ediyoruz”

“TEB olarak, özellikle gençlerimizi inovasyona ve girişimciliğe teşvik ediyor, onların bu yöndeki çalışmalarına destek olmak için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz” diye konuşan Boz şunları söyledi: “Yaklaşık beş yıldır TEB Girişim Bankacılığı ile “Danışman Banka” anlayışımızla ülkemizin dört bir yanında girişimcilerimize elde ettikleri finansmanla fikirlerini nasıl işe dönüştürebileceklerinden projelerini nasıl yeni pazarlara taşıyacaklarına kadar her konuda yol gösteriyoruz. İstanbul Ataşehir’deki TEB Girişim Evi’nde ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) işbirliğiyle 9 ilde açtığımız TİM-TEB Girişim Evleri’nde girişimcilere ücretsiz eğitim, danışmanlık ve mentörlük hizmeti veriyor, onları her alanda destekliyoruz”.

Video Linki https://twitter.com/TEBleGirisim/status/931804236794548224