YENİ NESİL ÖDEME YÖNTEMİ: E-ÖDEME

  • <%=haberItem.BASLIK %>
15 Şubat 2024 Perşembe

“Gelecek İçin İnovasyon” sloganı ile birçok farklı konuda etkinlik ve eğitimler düzenleyen ULUTEK Teknopark, “E- Ödeme Yönteminin Gelişimi” başlıklı çevrimiçi etkinliğini Paratika Ödeme Sistemleri iş birliğiyle gerçekleştirdi. 


Teknopark firmaları için düzenlenen etkinliğe, Paratika Ödeme Sistemleri Satış Müdürü Şerafettin Çallak konuşmacı olarak katılarak E- Ödeme yönteminin gelişimiyle ilgili firmalara detaylı bilgiler sundu. Ödeme kuruluşlarının anlatılmasıyla konuşmasına başlayan Şerafettin Çallak, ödeme kuruluşlarının ortaya çıkmasıyla ilgili, “Teknolojinin ve rekabetin üst seviyeye çıktığı bu noktada, hem daha hızlı hareket etmek hem de maliyetleri kontrol altına alabilmek, firmaların operasyonel süreçlerinde ve karlılığında önemli bir rol oynamaktadır. Tam da bu noktada maliyetlerin düşürülmesi, operasyonel süreçlerin verimliliğinin artırılması, kaynak maliyetinin minimum seviyeye çekilmesine destek sağlayan ödeme kuruluşları oluşmuştur. Böylelikle bankalara alternatif olarak ödeme kuruluşları hayatımıza girmiştir.” dedi. 


ÖDEME KURULUŞLARINA İLİŞKİN DETAYLAR ÜZERİNE ODAKLANILDI
Türkiye’de ödeme kuruluşları ve bu kuruluşların aracılık ettiği hizmetler, ödeme kuruluşları ve banka sanal POS’larının karşılaştırılması, sektöre ve firmalara katkısı ile özellikleriyle ilgili konuşan Çallak, ödeme kuruluşlarının finansal ekosisteme olan faydasını, “Hizmet rekabetinin yaygınlaşması, finansal sistemlerin etkinliğinin artırılması, yeniliklere hızla uyum sayesinde finansal istikrara sunulan katkı, kayıtdışı ekonomi ile mücadele ile bireyin ve işletmelerin finansal refahının sağlanması.” şeklinde sıraladı.

 
“HER YIL GİDEREK ARTAN BİR İVME GÖRÜYORUZ”
Ödeme sistemlerinin payı ile ilgili de görüşlerini sunan Şerafettin Çallak, “Sistem payı, tüm kartla ödeme sistemlerini baz alırsak yüzde 1 durumunda, gidilecek daha yüzde 99 bir yolumuz var ancak her yıl giderek artan bir ivme görüyoruz. Potansiyel olarak bakıldığında sözü edilen potansiyeli yakaladığımızı görüyoruz.” dedi. 
Firmaların kendilerine en uygun ödeme kuruluşunu bulmak için önerilerde de bulunan Çallak, “Bir ödeme kuruluşuyla çalışmaya karar vermenizin ardından Merkez Bankası’nın ilgili sayfasından ilgi duyduğunuz ödeme kuruluşunun lisansına ilişkin durumu kontrol edebilirsiniz. Daha sonra sizin ihtiyacınızı karşılayacak özelliklere sahip olan ödeme sistemine yönelebilirsiniz. Bu aşamadan sonra ise komisyon teklifi alarak size en uygun ödeme kuruluşunu seçebilir ve çalışmaya başlayabilirsiniz.” dedi.